Сандвич с варени яйца и сьомга (шунка)
Препечени филийки с масло, яйца и риба.
Необходими продукти:
- 400 г филе от сьомга, шунка или бекон на слайсове
- 100 г масло
- 5 яйца
- 8 филийки хляб
- сол на вкус
- зеленчук по избор (резени домат, краставица или чушка; пресен лук или чесън; копър или магданоз)
Начин на приготвяне:
1. Запечете филийките леко на фурна докато хванат златиста коричка.
* Ако използвате малки филийки от франзела или багета, можете да превърнете тези сандвичи в брускети за гости.
2. Сварете яйцата. Разделете жълтъците от белтъците.
3. Маслото на стайна температура разбийте с миксер. Натрошете в него сварените жълтъци и разбийте отново.
4. С получения крем намажете филийките докато са топли.
5. Рендосайте белтъците на ситно, овкусете с малко сол и разпределете върху хляба. Отгоре подредете слайсовете риба или колбас. По 1 или 2 слайса според големината на хляба и дебелината на месото.
6. На финала украсете с резен зеленчук или зеленина по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ