Салата Цезар с пиле
Салата с месо, пълнозърнест хляб, зеленчуци и яйце.
Необходими продукти:
- 1 маруля
- рукола
- 6 чери домата
- 200 г пилешко месо
- 100 г прошуто
- 1 яйце
- 1 филийка пълнозърнест хляб
- готов салатен дресинг
- сушен босилек
- сушен розмарин (или други подправки по избор)
Начин на приготвяне:
На пилешкото:
1. Мариновайте месото в много зехтин и подправките (босилек, розмарин).
2. Печете пилешкото до пълна готовност в тавичка, достатъчно дълбока, че да поеме маринатата.
3. Накъсайте месото на хапки и заделете маринатата.
На хляба с прошуто:
1. Препечете леко хляба.
2. Нарежете го на малки кубчета.
3. Накиснете в маринатата от тавичката на пилешкото.
4. Изпечете във фурната (с работещ вентилатор) до хрупкавост.
5. Сложете прошутото върху хляба, така че да пусне мазнината си отгоре и печете докато стане хрупкаво.
На зеленчуците:
1. Измийте марулите и руколата.
2. Подсушете ги, за да не се разтече дресингът, когато го добавите.
3. Разполовете чери доматите и леко ги стиснете, за да излезе сокът им.
4. Добавете пилешкото и дресинга и смесете хубаво в голяма салатена купа.
На салатата:
1. Поднесете зеленчуковата смес с пилешкото в чиния.
2. Добавете препечения хляб и хрупкавото прошуто.
3. Поширайте 1 яйце и поднесете върху салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ