Руска салата Роза с морски дарове и цвекло
Калмари с риба, картофи и цвекло под майонезена завивка.
Необходими продукти:
- 200 грама филе от херинга или друг вид риба по желание
- 200 грама калмари
- 2 варени картофа
- 2 моркова
- 2 глави варено цвекло плюс още 1 глава за украсата
- 1 глава лук
- 200 грама майонеза
- сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Нарежете калмарите и рибата на малки кубчета и ги изсипете в дълбока салатена купа.
2. Рендосайте вътре морковите и цвеклото.
3. Наситнете лука, нарежете картофите на малки кубчета и ги добавете при останалите продукти.
4. Добавете 150 грама от майонезата, сол на вкус и разбъркайте.
5. Загладете с обратното на лъжицата ордьовъра и след това го заравнете като образувате бяла плътна покривка от останалата майонеза.
6. Нарежете главата варено цвекло, предвидена за декорацията, на кръгчета. Забодете ги косо в блюдото, както е показано на снимката, за да имитирате листенца на роза.
7. Поднесете и изчакайте реакцията на близките и гостите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ