Регистрация

Руска салата Роза с морски дарове и цвекло

Руска салата Роза с морски дарове и цвекло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2244

Калмари с риба, картофи и цвекло под майонезена завивка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама филе от херинга или друг вид риба по желание
  • 200 грама калмари
  • 2 варени картофа
  • 2 моркова
  • 2 глави варено цвекло плюс още 1 глава за украсата
  • 1 глава лук
  • 200 грама майонеза
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

1. Нарежете калмарите и рибата на малки кубчета и ги изсипете в дълбока салатена купа.

2. Рендосайте вътре морковите и цвеклото.

3. Наситнете лука, нарежете картофите на малки кубчета и ги добавете при останалите продукти.

4. Добавете 150 грама от майонезата, сол на вкус и разбъркайте.

5. Загладете с обратното на лъжицата ордьовъра и след това го заравнете като образувате бяла плътна покривка от останалата майонеза.

6. Нарежете главата варено цвекло, предвидена за декорацията, на кръгчета. Забодете ги косо в блюдото, както е показано на снимката, за да имитирате листенца на роза.

7. Поднесете и изчакайте реакцията на близките и гостите.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта