Регистрация

Салата от прясна краставица с маслини и заатар



Салата от прясна краставица с маслини и заатар
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2287

Салата от краставици с оцет, зехтин, заатар и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.06.2017

Една обикновена салата с необикновена продправка правят Лора и Стоян, като ни представят предястие от два продукта - краставица и маслини, което обаче се овкусява с екзотична нотка - традиционният за африканската и части от западноазиатската кухня заатар. А какво е заатар - готово купен или домашно направен микс от сусамово семе, риган, майоран, сол и сумак. Не се подвеждайте обаче, че от всеки продукт се слагат по равни количества. Именно преценяването на пропорциите прави подправката заатар толкова екзотична.

А останалото е лесно. Краставицата се измива добре, защото в тази рецепта влиза ваедно с кората. Ако все пак това ви притеснява, позволено е да я обелите. После се нарязва на тънки шайби и се овкусява със сол, бял оцет и зехтин. Поръсва се със заатар, смесва се с наситнени маслини и салатата е готова за поднасяне - хрупкаво, вкусно, диетично и различно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта