Салата от пикантни мариновани корнишони
Салата от краставици с чесън и копър.
Необходими продукти:
- 3 скилидки чесън
- листата на няколко стръкчета пресен копър
- 1 зелена люта чушка
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. кимион на прах
- 1 с.л. сол
- 700 г корнишони
Начин на приготвяне:
1. Наситнете чесъна, копъра и лютото чушле и ги прехвърлете в купичка.
2. Добавете захарта, кимиона и солта и разбъркайте.
3. Корнишоните измийте добре, отрежете дупенцата и нарежете на четвъртини по дължина, за да се получат дълги лодки.
4. Вземете кутия за храна с капак. Подредете плътно пласт краставички и поръсете с част от чесновата подправка, която забъркахте в точка две. Подредете втори пласт краставички и пак подправка. Редувайте краставички и подправка, като завършите с подправка.
5. Захлупете с капак кутията и я приберете за 8 часа в хладилник. После хапвайте за салатка или мезенце за твърдо гориво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ