Регистрация

Салата от краставици с червен лук и ядки



Салата от краставици с червен лук и ядки
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1694

Кисела салата с краставица, маринован лук, орехи и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.05.2018

Краставици с копър - една класическа комбинация, която с още малко продукти се превръща в идеалната прясна свежа салата с малко калории и наситен вкус с кисела нотка, медена сладост и горчичен акцент. Предястието се приготвя за около 20 минути и радва със семплота и вкус.

Първо се прави маринатата за червения лук, която е и своеобразен дресинг за салатата. В купа се разбъркват бял винен оцет с мед, горчица, сол и пипер. Следва да обелим и нарежем глава червен лук на тънки полумесеци и да накиснем в соса. Оставяме настрани и се захващаме с останалата част. Орехови ядки се напръскват с вода и се запичат на сух тиган. Наситнява се копър, а краставицата се измива добре и без да се бели, се реже на тънки шайби.

В купа се смесват краставицата и копъра. Залива се с лука и соса от мариноването му и се разбърква. Прехвърля се в индивидуали порции и се поръсва с нарязаните на едро запечени орехови ядки. Лесно, бързо и вкусно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта