Салата от краставици с червен лук и ядки
Кисела салата с краставица, маринован лук, орехи и копър.
Бон Апети
Излъчен на 16.05.2018
Краставици с копър - една класическа комбинация, която с още малко продукти се превръща в идеалната прясна свежа салата с малко калории и наситен вкус с кисела нотка, медена сладост и горчичен акцент. Предястието се приготвя за около 20 минути и радва със семплота и вкус.
Първо се прави маринатата за червения лук, която е и своеобразен дресинг за салатата. В купа се разбъркват бял винен оцет с мед, горчица, сол и пипер. Следва да обелим и нарежем глава червен лук на тънки полумесеци и да накиснем в соса. Оставяме настрани и се захващаме с останалата част. Орехови ядки се напръскват с вода и се запичат на сух тиган. Наситнява се копър, а краставицата се измива добре и без да се бели, се реже на тънки шайби.
В купа се смесват краставицата и копъра. Залива се с лука и соса от мариноването му и се разбърква. Прехвърля се в индивидуали порции и се поръсва с нарязаните на едро запечени орехови ядки. Лесно, бързо и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ