Салата от грах с рулца от раци и бекон
Предястие с грах и майонеза.
Необходими продукти:
- 500 г замразена грах
- 250 г бекон
- 150 г рулца от раци
- 1 голяма глава лук
- растителна мазнина
- 125 мл майонеза
- сол и пипер на вкус
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготяне:
1. Грахта сварете в подсолена кипяща вода така, че да остане леко хрупкава. След това изсипете в гевгир и спрете термичната обработка под течаща студена вода. Отцедете и прехвърлете в купа.
2. Бекона нарежете на ленти и запечете на сух тиган докато стане златист. След това прехвърлете върху дъска, охладете и нарежете на кубчета. Изсипете при грахта. В същия тиган добавете малко растителна мазнина и запържете леко наситнената глава лук. Изсипете я с все мазнинаката в купата.
3. Рулцата от раци нарежете на полумесеци и прибавете в ястието. Наситнете пресния лук и добавете и него. Разбъркайте добре.
4. Овкусете с майонезата и размешайте. Опитайте и добавете сол и пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ