Салата Медвед (Мечка) по руска рецепта
Мечешка руска салата с месо, яйца, кашкавал, лук и орехи.
Необходими продукти:
- 300 грама пилешко филе или колбас по избор (можете да използвате както пилешки гърди, така и шунка, бекон, роле и др. по желание)
- 4 варени яйца
- 150 грама кашкавал
- 1 консерва или буркан мариновани гъби
- 100 грама орехи
- 2 моркова
- 1 глава лук
- майонеза на вкус
- 2-3 с.л. олио или мазнина за готвене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и го запържете до златисто в сгорещена мазнина.
2. След като сте спрели огъня, рендосайте в тигана морковите и добавете месото, нарязано на малки кубчета. Посолетена вкус, смесете и изсипете на дъното на чиния или купа за ордьоври.
3. Отгоре сипете около 1 с.л. (повече или по-малко по желание) майонеза и загладете. Не разбърквайте - салатата се прави на пластове.
4. На следващия ред рендосайте яйцата и отново загладете с майонеза върху тях.
5. Следват наситнените гъби и пак майонеза.
6. След това рендосайте кашкавала, по желание сложете върху него още ред майонеза и финализирайте приготовлението като посипете с натрошени орехови ядки.
7. Сервирайте като предястие, ордьовър или питателно мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ