Руски ордьовър Королевич
Руско мезе с гъби, яйца, картофи и майонеза, поднесено в индивидуални порции.
Необходими продукти:
- 4 картофа
- 8 яйца
- 600 г печурки
- 2 глави лук
- сол и пипер
- 40 мл растителна мазнина за пържене
- 200 г кашкавал
- 400 г майонеза
- краставици, магданоз, репички, чери домати или други зеленчуци за украса
Начин на приготвяне:
1. Пуснете картофите да се варят.
2. Направете същото и с яйцата. На картофите ще им е необходимо повече време, затова описваме най-бързото готвене на ордьовъра поетапно.
3. Почистете гъбите и ги нареже на хапки. Можете да добавите и пънчетата, нарязани на по-малки шайби.
4. Обелете лука, измийте го и го настинете. Ако свикнете да миете лука преди рязане, можете да си спестите част от сълзите.
5. Яйцата трябва да са готови. След кипването им засечете 10 минути за варене и ги махнете от огъня. На тяхно място сложете тиган и в него сгорещете мазнината.
6. Изсипете вътре наситнения лук и пържете докато започне да пожълтява. После добавете гъбите и гответе докато се отпуснат и течността им се изпари. Овкусете със сол и пипер.
7. Картофите вече трябва да са готови. За по-сигурно разрежете един и проверете. Охладете сварените картофи под течаща студена вода и ги обелете.
8. Пригответе си 4 индивидуали купички и на дъното им разпределете гъбената запръжка. Отгоре сложете част от майонезата.
9. Рендосайте по един картоф във всяко блюдо и пак осолете и опипрете. Отгоре отново намажете с майонеза.
10. Рендосайте кашкавал във всяка чиния, а върху него рендосайте по два белтъка и натрошете с пръсти сварените жълтъци.
11. Украсете с майонеза, краставица, репички, домати, маслини и пресни листенца магданоз. Използвайте фантазия и подръчни материали.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ