Руло от тиква с крема сирене
Теестено руло с ванилов крем от масло и крема сирене.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 175 г кафява захар
- 200 г сварена или печена тиква или тиквено пюре
- 1 ч.л. лимонов сок
- 100 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- малко канела и джинджифил за аромат
- 100 г орехи
За крема:
- 200 г крема сирене (натурално)
- 1 ампула ванилия или ванилова есенция
- 50 г масло
- 100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. В купа с миксер разбийте яйцата. Добавете захарта и разбивайте докато стане хомогенна смес. Добавете лимоновия сок и тиквата, намачкана на пюре.
2. Брашното пресейте с щипка сол, канелата, джинджифила и бакпулвера. Вкарайте го постепенно в сместа с тиквата и яйцата. Разбийвайте докато се получи еднородна смес.
3. Застелете голяма тава с хартия за печене, изсипете в нея блата, поръсете с наситнените орехи и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути. Извадете и изчакайте да се охлади.
4. Докато блатът се пече, си направете крема като смесите крема сиренето, захарта, маслото на стайна температура и ванилията и разбиете с миксер до гладкост.
5. Отлепете внимателно леко охладеното, но не напълно изстинало тесто от хартията за печене и след това го върнете въху нея отново. Можете да я поръсите с пудра захар.
6. Намажете блата с крема и спомощта на хартията завийте руло. Оставете на хладно, за да се оформи за 1 час. По желание поръсете с още пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ