Родопска закуска Марудник
Родопски марудници - кръстоска между палачинка и катма.
Родопските ястия са пленяващи с вкуса си. Дори и едни палачинки могат да се превърнат в уникалната закуска, ухаеща на българска народна кухня, стига да бъдат забъркани и изпечени както повелява традицията. За целта е добре да имате домашни яйца, домашно овче кисело мляко и домашно брашно. А и тиган с дебело дъно ще е от ползва. Ако ли не, вижте рецептата и опитайте с модерните продукти от магазина.
Първо в купа се разбивай яйцата със сол. Добавя се киселото мляко, сипва се сода върху него и се разбърква до хомогенност. Следва да се вкара брашното при непрестанно бъркане и да се разбърква докато сместа стане гладка. В тиган, намазнен с олио, се сипва от сместа. Тя е по-гъста от традиционното палачинково тесто, но пък от нея се правят малки палачинки, а не големи катми. Всяка готова марудница се намазва с масло докато е топла. Поднася се със сладко или сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ