Рибен мехур с аспержи
Аспержи в рибен мехур.
Необходими продукти:
- 5 бр. аспержи, обелени
- 10 бр. рибен мехур, накиснат до омекване
- 500 мл пилешки бульон
- 25 бр. годжи бери (можете да немерите в магазин за китайски продукти)
- сол на вкус
- малко царевично брашно, разредено с вода за сгъстяване
Начин на приготвяне:
1. Сложете рибените мехури да покъкрят с пилешкия бульон за около час да омекнат още.
2. Извадете и охладете.
3. Запазете бульона за после.
4. Бланширайте аспержите с 1 ч.л. сол.
5. Добавете 1 с.л. олио и оставете да се варят 5 мин. или до полу-готовност.
6. Извадете и ги сложете в студена вода, за да спрете процеса на готвене.
7. Отцедете и заделете.
8. Накиснете годжи беритата във вода до омекване.
9. Отцедете и заделете.
10. Изрежете края на всеки рибен мехур.
11. Пъхнете по две аспержи.
12. Върнете напълнените с аспержи мехури в бульона.
13. Прибавете годжи беритата.
14. Оставете бульонът да кипне.
15. Добавете сол на вкус.
16. Намалете огъня и оставете да къкри 30 секунди.
17. Сложете пълнените мехури в чиния.
18. Сгъстете бульона с царевичното брашно.
19. Полейте с този сос пълнените мехури.
20. Поднесете веднага.
Забележка: Ако използвате бейби аспержи, не ги белете и не ги бланширайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ