Пълнен бекон с гъби шимеджи и аспержи
Средно | Порции 2
| Видяна: 3798
Беконени рулца с пълнеж от гъби шимеджи и аспержи.
Необходими продукти:
- 100 г бекон (около 6 резена)
- гъби шимеджи или еноки или друг вид гъби по избор, почистени и изрязани откъм долния край
- няколко стръка тънки аспержи, нарязани на парчета с дължина около 5 см
За соса:
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 с.л. вода
- 2 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. бяло вино за готвене или саке
- 1/2 с.л. фино нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Смесете необходимите са соса продукти в купа.
2. Мариновайте бекона в този сос поне за 15 мин.
3. Увийте шепа гъби и няколко стръка аспержи във всяко парче бекон и забодете с клечка за зъби (може да вържете и с пера от пролетен лук).
4. Полейте със соса и печете на грил за около 8 мин. от всяка страна. Когато се изпече, поднесете в чиния, поръсени със соса.
Най-важните съставки
аспержи, бекон, бяло вино, вино, вода, гъби, гъби еноки, гъби шимеджи, кафява захар, магданоз, соев сос
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 10-15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ