Риба върху пергамент с масло
Печена риба на тиган върху хартия - бързо, лесно и елегантно.
За да сготвите елегантна риба у дома не е необходимо да полагате много усилия, да влагате много продукти и да използвате скъпи и екзотични рибни филета. Каналът Всегда Вкусно показва как за по-малко от половин час можете да сервирате страхотна риба, готвенето на която няма да омирише цялата кухня, нито пък изисква каквито и да е умения и познания в кухнята. В канала избират филе от сьомга, но рецептата е приложима за всякакво обезкостено рибно филе - особено за бяла риба. Ако готвите риба тон, намалете времето на термичната обработка. Останалото е лесно и бързо.
Филето риба се порцира, като порцията трябва да е между 180 и 250 грама. Вие преценете дали целите гурме или наяждане. Следва да поръсите филето с картофено или цареично нишесте. Изрежете лист хартия за печене според големината на тигана и подгрейте. Работете само на умерен огън. Сложете филетата задължително с кожата надолу. Между тях пуснете по малко масло. Горната част овкусете със сол и бял пипер. След 4-5 минути обърнете. Овкусете и страната с кожата със сол и бял пипер и печете до готовност.
Сервирайте с пресни зеленчуци, резен лимон и въглехидрат по желание - картофи, ориз, киноа, бобена салата, папуда, грах с мента или каквото ви е на душата. Ето как бързо да спретнете изненада за Никулден или специална вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ