Рецепта за печено свинско филе
Свинско с гарнитура от боб.
Необходими продукти:
- 25 г масло
- 3 с.л. зехтин
- 1 свежо клонче розмарин
- 1 кг филе от свинско, месо от гръбнака
- 175 мл сухо бяло вино
- 4-5 с.л. горещо мляко
- сол и пипер
- сварен тоскански или канелини боб, овкусен с чист зехтин и сол и пипер за сервиране (или каквито други зеленчуци обичате като гарнитура)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Загрейте маслото, зехтина и розмарина в дълбок тиган
3. Добавете свинското и пържете, като обръщате често, за 5-10 минути, докато покафенее
4. Добавете виното и оставете да къкри докато течността се изпари. След това овкусете със сол и пипер
5. Прехвърлете в овална тава за печене, сложете във фурната и печете, като обръщате от време на време и сипвате отгоре топло мляко, за 40 минути до 1 час, или докато е напълно готово
6. Извадете свинското от фурната и го оставете да се охлади за 10 минути, след това разрежете , сервирайте с гарнитура от зеленчуци
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ