Разядка от рикота с левурда и орехи
Препечен хляб със сос от рикота и подправки.
Бон Апети
Излъчен на 24.04.2018
Брускети с рикота или просто дип от рикота с чеснов аромат и орехова хрупкавост правят Лора и Стоян, като дават идея за бърз крем за мазане на хляб, който можете да сервирате и под формата на мезенце, от което всеки да си гребва с виличка. Идеален е да спретнете нещо лесно и вкусно за гости.
Орехите се запичат на сух тиган и се изсипват в купата на чопъра, където вече ги чакат нарязани листа левурда, сушени домати, сока от 1/2 лимон и цялата лимонова кора. Залива се със зехтин и се превръща в своеобразно песто без босилек. След това сместа се разбърква със сирене рикота и се подправя със сол и пипер. Можете да сервирате директно.
А можете и да поднесете с препечен хляб или франзелки, с пухкяв бял хляб и дори с печено месо или гриловани зеленчуци. Много е вкусно и отнема съвсем малко време за направата си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ