Разядка от оранжеви и лилави моркови
Пюрирани моркови с аромат на сусам и джинджифил.
Бон Апети
Излъчен на 29.11.2016
Правим сос за мазане на хляб или сухари от варено-пържени карамелизирани моркови. Тази разядка има азиатски вкус и визия, защото в нея се залага на два основни аромата - острия мирис на джинджифила и деликатно-силния нюанс на сусама. Водещите избират да сготвят два дипа - единия от оранжеви, а другия от лилави моркови, но вие можете да използвате само традиционния вариант или да бойкотирате цялата хрумка, като направите соса от бели моркови. Вкусът на получения сос е почти един и същи - само визията се различава. Първо морковите се нарязват на шайби и се готвят в смес от вода и зехтин, като заедно с тях къкри и наситнения джинджифил. След това се овкусяват със сол, пипер, сусамово олио и сок от лайм (можете да използвате и лимонов сок) и се пюрират. Накрая се поръсват със сусамово семе, запечено на сух тиган.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ