Пюре от карфиол с кашкавал чедър
Вкусно и полезно ястие без месо.
Необходими продукти:
- 2 средно големи глави пресен карфиол, отстранете кочана и разделете на розички
- 100 г кашкавал чедър, настърган
- 2 с.л. прясно мляко
- 1 с.л. пресен розмарин, смлян
- 1 ч.л. морска сол
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода в голяма тенджера. Сложете в нея цветчетата карфиол и ги оставете да се варят докато омекнат, но внимавайте да не се разкашкат, около 10-15 минути са достатъчни.
2. Извадете розичките карфиол и ги поставете в голяма купа. Разтрошете по-големите цветчета с преса за картофено пюре. Прехвърлете ги в блендер или голям кухненски робот и запазете купата настрана.
3. Овкусете карфиола с млякото, розмарина и солта и пасирайте до постигане на желаната от вас консистенция. Върнете в купата, настържете отгоре кашкавала чедър и разбъркайте, така че кашкавала да се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ