Пържено пиле с куркума
Хрупкаво панирано пилешко месо.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко месо, нарязано на хапки/ парчета
- куркума на прах
- 200 г брашно
- 2 яйца
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Натопете пилешките хапки в сместа от яйцата, куркумата, солта и черния пипер.
2. Смесете отделно брашното с куркума, сол и черен пипер. Пресейте сместа добре.
3. Оваляйте потопените в яйчената смес хапки в брашнената смес, изтръскайте излишното брашно и оставете настрани, за да се „свържат” хубаво яйцето и брашното, така че да не се разпадне панировката при пърженето.
4. Когато е минало достатъчно време, изпържете пилешките хапки в достатъчно олио. Забележете, че олиото трябва да е много горещо когато слагате в него пилешките хапки. Когато месото започне да цвърчи, намалете котлона и оставете да се готви около 15 минути. Ако нямате съд за пържене в много олио, изпържете хапките в тиган, като ги обръщате на всеки 7 минути (или повече в зависимост от големината на парчетата).
5. Ако месото не е сготвено добре, загрейте фурната на 150 С и сложете хапките да се допекат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ