Пържени солени кексчета с шунка и кашкавал
Солени кексчета с колбас, кашкавал и варени яйца, изпържени на тиган.
Необходими продукти:
- 350 мл кефир
- 3 яйца
- 3/4 ч.л. сол
- 200-220 г брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 5 с.л. олио
- 300 г шунка, бекон, наденички, шпеков или друг колбас
- 100 г кашкавал, моцарела или жълто твърдо сирене от вид по избор
- 2-3 листа зелен лук по желание
- листа магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Сложете 2 от яйцата да се сварят за 7 минути след кипването на водата.
2. През това време рендосайте избрания от вас колбас и избраното сирене на едро ренде. Наситнете листата лук и магданоз, ако ще слагате.
3. Сварените яйца залейте със студена вода, за да се охладят.
4. Докато ги чакате, изсипете кефира в купа, добавете суровото яйце, солта, содата, 2 с.л. от олиото и брашното и разбъркайте или разбийте с миксер на гладко тесто.
5. Добавете в него колбаса, кашкавала и рендосаните сварени яйца. Поръсете със зеленини по желание. Разбъркайте.
6. Изсипете сместа в плик. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Отрежете върха на плика, за да се получи отвор с диметър около 3 см. Изстисквайте в сгорещеното олио от сместа и пържете за по 3 минути от страна - до образуването на апетитна коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, която да обере излишната мазнина.
7. Прехвърлете пържениките в чиния и поднесете по желание със сос - барбекю, кетчуп, чеснов, майонеза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ