Пържени кюфтета със сода и кисело мляко
Как се правят сочни пържени кюфтета на тиган.
Някои харесват кюфтетата да са по-сухички. Обикновено в този случай се използва телешка кайма. Но други си харесват мазничко и сочно. Именно за хората, които са способни да не броят калории в името на вкусната храна Иван Звездев показва как се правят сочни кюфтета на тиган, като сочността на идва от вредното пропиване с олио, а от техника за замесване на каймата, при която тя задържа естествената влага на месото. Ето как става:
Кайма смес, която можете да помолите да ви смелят в магазина, за да не рискувате с добавката на оцветители и консерванти, се замесва със ситно нарязан лук и подправки по желание. В отделна купичка се разбърква кисело мляко със сода бикарбонат и галета. После сместа се добавя при каймата и се меси заедно. Оформят се кюфтета и се овалват в брашънце. Оттупват се и се готвят в силно сгорещено олио, за да не попият мазнина. Гледайте във видеото как на практика става всичко това:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ