Регистрация

Пържени кюфтета от шкембе с шунка и кашкавал



Пържени кюфтета от шкембе с шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1956

Панирани кюфтета на тиган с шкембе, колбас и жълто сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.03.2016

Италианска рецепта за мезе, което добре ще се впише и в българските кулинарни нрави. Правим кюфтетата не от кайма, а от смес от варено телешко шкембе, свински пушен колбас (можете да използвате шунка, пушени гърди или друг вид месце от прасето по избор), кашкавал (изборът на Лора и Стоян е сирене грана падано, но всеки вид жълто сирене би свършил работа), хляб, магданоз и яйчица. Кюфтетата се ароматизират с чесън и индийско орехче, опикантяват се с лют пипер (ако не харесвате люто, можете да го пропуснете) и се панират в галета. След това се пържат на маслена баня, а по желание за тях се приготвя доматен сос. Имайте предвид, че ако ги залеете директно със соса, вкусната им коричка ще омекне и вече няма да е така хрупкава, златна и апетитна. Затова водещите препоръчват да поднесете мезето и соса отделно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта