Пържени кюфтета от шкембе с шунка и кашкавал
Панирани кюфтета на тиган с шкембе, колбас и жълто сирене.
Бон Апети
Излъчен на 29.03.2016
Италианска рецепта за мезе, което добре ще се впише и в българските кулинарни нрави. Правим кюфтетата не от кайма, а от смес от варено телешко шкембе, свински пушен колбас (можете да използвате шунка, пушени гърди или друг вид месце от прасето по избор), кашкавал (изборът на Лора и Стоян е сирене грана падано, но всеки вид жълто сирене би свършил работа), хляб, магданоз и яйчица. Кюфтетата се ароматизират с чесън и индийско орехче, опикантяват се с лют пипер (ако не харесвате люто, можете да го пропуснете) и се панират в галета. След това се пържат на маслена баня, а по желание за тях се приготвя доматен сос. Имайте предвид, че ако ги залеете директно със соса, вкусната им коричка ще омекне и вече няма да е така хрупкава, златна и апетитна. Затова водещите препоръчват да поднесете мезето и соса отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ