Пържени кюфтета от овесени ядки
Безмесни кюфтета от панирани овесени ядки с лук и моркови.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. овесени ядки
- 1 кубче бульон от вид по избор
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 яйце
- галета
- сол, червен, черен и лют пипер на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
1. Кипнете 1 ч.ч. вода и разтворете в нея бульона.
2. Добавете овесените ядки и варете 3 минути.
3. Моркова рендосайте, а лука наситнете.
4. Сгорещете 2 с.л. олио и запържете лука до покафеняване. След това добавете и моркова и гответе докато омекне. Подправете на вкус.
5. Разбийте яйцето, добавете в него запръжката и овесените ядки.
6. Сгорещете мазнина в тиган, от сместа оформяйте сплеснати кюфтета, овалвайте в галета и пържете двустранно до готовност.
7. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.
8. Поднесете като мезе или пък като основно в комбинация с прясна салата от сезонни зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ