Пържена кайма с пюре от патладжани
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 2298
Пастет от патладжани с телешка кайма и орехи.
Бон Апети
Излъчен на 05.10.2015
Една рецепта, която е далечна на родната кухня, но пък има типично български вкус - това е запържената телешка кайма в компанията на домати и орехи, която се поднася върху патладжанена основа. За нея се прави пюре от патладжани с тахан и кисело мляко, които страхотно се комбинират с късчетата смляно месце. Пресните подправки пък допринасят за свежестта на ястието, постигнало вкусова хармония.
Най-важните съставки
джоджен, домат, зехтин, зехтин Extra Virgin, кайма, кисело мляко, лук, мащерка, меласа, орехи, патладжан, сол, сол и пипер, тахан, телешка кайма, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ