Пържена дребна риба с оцетено-чеснов сос
Маринована морска риба с оцет, чесън и магданоз.
Необходими продукти:
- 300 г дребна морска риба
- олио за пърженето
За соса:
- 1 връзка пресен чесън
- 2 с.л. оцет
- ½ връзка магданоз
- 1 с.л. олио
- 5 с.л. вода
- 1 ч.л. сол
- щипка захар
Начин на приготвяне:
1. Изпържете рибата в олиото и оставете да почива настрана.
2. Кипнете водата, добавете оцета, солта и захарта.
3. Нарежете чесъна на колелца с дължина около 1 см. и го прибавете след като сместа заври. Оставете да кипи 2-3 минути.
4. Наситнете магданоза и го прибавете към маринатата. Махнете от огъня и оставете настрана да почива, като разбъркате.
5. Рибата почистете от костите, главата, опашката и перките. Ако костите са добре запържени и позволяват да се схрускат, си ги оставете. Начупете на парченца.
6. Преди поднасяне залейте с маринатата и поднесете с малко олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ