Регистрация

Пържен ориз с пилешко и зеленчуци

Пържен ориз с пилешко и зеленчуци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 8350

Пиле с ориз и грах по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции ориз
  • шепа зелен грах
  • глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • червена сладка чушка
  • зехтин
  • малко олио
  • рибен сос
  • соев сос
  • 200 г пилешко (но не бяло месо)

Начин на приготвяне:

1. Изпечете пилешкото в разреден соев сос или соева супа от японските хранителни магазини. Сложете парчетата месо в йенски съд и прибавете течността, колкото да покрие дъното на около 0,6 см. Така пилешкото ще остане крехко докато се пече. Овкусете със сол и пипер.  

2. Когато сварите ориза, го оставете да престои непокрит, докато приготвяте останалото. Запържете чесъна и червената сладка чушка с малко сусамово олио. Сотирайте ги до омекване.

3. Когато пилешкото се изпече, оставете да престои за около 7 мин. Обезкостете го и го нарежете.

4. В голяма тенджерка загрейте малко сусамово олио и олио от канола до сгорещяване. Сложете ориза, прибавете малко соев сос и малко рибен сос. Опитвайте докато прибавяте, за да не развалите вкуса на ястието с прекалено рибен сос.

5. Прибавете пилешкото и разбъркайте. Прибавете сотираните съставки и размразения зелен грах. След това сложете посгъстилия се сос от тавичката за печене. Сложете всичко това на силен огън. Разбъркайте хубаво и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта