Пържен камембер с ябълки
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5094
Панирани сиренца с пикантен пипер.
Необходими продукти:
- 4 пакета (по 30-50 г) сирене камембер
- 3 с.л. брашно
- щипка лют червен пипер
- 2 яйца, разбити
- 50 г прясна галета от бял хляб
- олио (за пържене на маслена баня)
- 4 сладки ябълки, почистени от семената и срязани на четвъртинки
Начин на приготвяне:
1. Смесете лютия червен пипер и брашното и оваляйте камембера. След това потопете в яйце и накрая в галета.
2. Сгорещете олиото за пържене на маслена баня до 190ºС или докато трохичка хляб, пусната в съда, покафенее за 60 сек.
3. Изпържете камембера до златисто-кафяво за около 30 сек.
4. Отцедете върху кухненска кърпа.
5. Поднесете веднага с нарязаните ябълки като гарнитура.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ