Пълнозърнест хляб с квас и орехи
Домашна питка с квас, пълнозърнесто брашно и ядки.
Бон Апети
Излъчен на 07.04.2016
Един полезен домашен хляб с дълъг срок на годност и нестандартен вкус - това е хляб с два вида брашно - бяло и пълнозърнесто и замесени в тестото му наситнени орехови ядки. За набухвател на тестеното изделие в този случай се използва квас, която според водещите прави вкусния насъщен с по-голяма издръжливост, по-полезен и с леко стипчив вкус. Питата се меси бързо, но се нуждае от дълго втасване, по време на което можете да я премесите 2-3 пъти. След това се овалва в брашно и се пече - първо с капак или фолио върху съда за 20 минути и после още половин час на открехнато печене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ