Пълнозърнест тутманик със сирене
Солен кекс със сирене и пълнозърнесто брашно.
Бъркан тутманик, мързелива баница или солен кекс без месо - това е хитрата идея на кулинарната влогърка Милена за семейна закуска, която откриваме в канала da_sgotvim_s_milena. Идеята е подходяща дори и за основно, защото крайният резултат представлява пухкав хляб със сирене, който не изисква месене.
В купа се разбиват яйцата. В кисело мляко се разбърква сода бикарбонат, която да придаде пухкава текстура на кекса, а после започва веселото мешане. При яйцата се изсипва киселото мляко със содата, следва олио, натрошено сирене и брашно. Авторката използва пълнозърнесто, но бяло или лимецово също са подходящи. И с тези малко продукти ястието е готово. Остава да изсипете в подходящ съд, покрит с фолио за печене или намазнен добре и да запечете на 190 градуса за 35 минути.
А после е време да се хапне вкусен тутманик, който идеално се връзва с чаша айрян.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ