Пълнени франзелки с пилешко на тиган
Панирани пълнени филии с месо, яйца, мляко и масло.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди
- сол и пипер
- 3 ч.л. соев сос
- 1 с.л. червен пипер - още по-добре, ако имате пушен
- 1 с.л. олио
- 1 багета или франзела
- 200 мл мляко
- 2 яйца
- 2 с.л. олио + 10 г масло
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на много ситни парченца - почти колкото да станат на кайма, но все пак да се усеща структурата на месото.
2. Прехвърлете в купа, залейте със соевия сос, сложете сол, ако прецените, че е необходимо и овкусете с черен и червен/пушен пипер. Покапете с олиото и разбъркайте. Дръпнете настрана.
3. Отрежете си 10-11 филийки от багети или франзелата с дебелина около 2-2,5 см. След това с остър нож издълбайте сърцевината на филийките и я прехвърлете в купа. Коричките трябва да останат цели и с борд, така че не дълбайте прекалено щателно и близо до тях. Все пак ще ги пълним.
4. Залейте средичките с 50 мл от млякото и натискайте и разбърквайте с вилица докато станат мокри трохи. Прехвърлете при пилешкото, чукнете отгоре едно яйце и разбъркайте.
5. В купата от средичките с мляко чукнете второ яйце и сипете 150 мл мляко при него. Овкусете със сол и пипер.
6. В голям тиган с диаметър 28 см. сипете олиото и на много ниска температура разтопете в него маслото и намажете по дъното.
7. Топвайте коричка в яйцето с мляко и поставяйте в тигана. Работете така докато изпълните плътно тигана с корички без да нарушавате дупката в средата им. Тази дупка с помощта на лъжичка напълнете с месната смес.
8. Засилете огъня от много слаб на среден и сложете капак. Гответе 10 минути.
9. Изсипете в тигана останалото мляко с яйце, ако има такова и върнете капака за още 5 минути.
10. С помощта на голяма чиния обърнете съдържанието на тигана и печете и от другата страна за още 5-6 минути под капак.
11. Извадете финално. Можете да поръсите със сос, пресни билки, рендосан кашкавал или да сервирате чисто.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ