Регистрация

Пълнени печени чушки с извара

Пълнени печени чушки с извара
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 5442

Печени червени чушки с млечна плънка с яйце, лук и домат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако през есента, когато чушките са евтини, сте се сетили да си изпечете и да ги съхраните в стегнати пакети във фризера си, то тогава ще можете през цялата предстояща година да ползвате този прекрасен зеленчук в кухнята си. Ако не сте го направили, си купете консервирани.

 

Необходими продукти:

  • 10 печени чушки
  • 500 гр извара
  • 2-3 връзки пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 домат
  • 1 яйце
  • 1 скилидка чесън
  • Сол на вкус
  • 2-3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Смесете в една купа с изварата всички нарязани на дребно зеленчуци, яйцето и подправките. Преди да добавите домата махнете вътрешността му – в нея има много вода. Може да използвате само извара или да смесите сирене и извара. Ако използвате и сирене, внимавайте сместа да не стане солена.

С готовата плънка напълнете чушките. Намазнете една тава със зехтин или олио и наредете чушките в нея. Печете 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. 

Добър апетит! 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта