Пълнени печени чушки с извара
Печени червени чушки с млечна плънка с яйце, лук и домат.
Ако през есента, когато чушките са евтини, сте се сетили да си изпечете и да ги съхраните в стегнати пакети във фризера си, то тогава ще можете през цялата предстояща година да ползвате този прекрасен зеленчук в кухнята си. Ако не сте го направили, си купете консервирани.
Необходими продукти:
- 10 печени чушки
- 500 гр извара
- 2-3 връзки пресен лук
- 1 връзка магданоз
- ½ ч.л. куркума
- ½ ч.л. черен пипер
- 1 домат
- 1 яйце
- 1 скилидка чесън
- Сол на вкус
- 2-3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете в една купа с изварата всички нарязани на дребно зеленчуци, яйцето и подправките. Преди да добавите домата махнете вътрешността му – в нея има много вода. Може да използвате само извара или да смесите сирене и извара. Ако използвате и сирене, внимавайте сместа да не стане солена.
С готовата плънка напълнете чушките. Намазнете една тава със зехтин или олио и наредете чушките в нея. Печете 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ