Регистрация

Пълнени гъби с лук и кашкавал

Пълнени гъби с лук и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2342

Гъбен ордьовър с майонезен сос, чеснов дъх и лучена сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 големи гъби
  • 2 глави лук
  • 100-150 грама кашкавал
  • 150 грама майонеза
  • 2-4 скилидки чесън по желание
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-4 с.л. мазнина за пържене
  • 1 с.л. мазнина за намазняване на тавичката
  • листа зелена салата за застилане на платото

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво гъбите и извадете внимателно пънчетата им, за да не се счупи капачето.

2. Гъбите продредете в намазнена тавичка или тавичка, застлана с хатиено фолио за печене.

3. Наситнете лука и го запържете в сгорещена мазнина. Щом започне да покафенява, добавете нарязаните на ситно гъбени пънчета и чесъна, ако ще слагате такъв. Сложете сол и пипер на вкус.

4. Разпределете плънката в гъбените кошнички и отгоре запечатайте с майонеза.

5. Печете до омекване на гъбите - около 30-40 минути - на 200 градуса в средата на фурна без вентилатор.

6. Малко преди да извадите гъбите, ги дръпнете за минута, поръсете с рендосания кашкавал и върнете да се запече до получаването на златиста коричка.

7. Извадете ордьовъра върху листа зелена салата или в плато с друга зеленчукова украса по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта