Регистрация

Пълнена тиква с кайма и тофу

Пълнена тиква с кайма и тофу
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4070

Печена тиква, пълнена с кайма и залята със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   ½ тиква (разрязана на две и изчистена от семето)
  •   кайма
  •   тофу
  •   сол и пипер
  •   1 супена лъжица соев сос
  •   царевично нишесте
  •   пилешки бульон
  •   шепа ситно накълцан лук

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете тофу, каймата, пипера, солта, соевия сос и царевичното нишесте.

2. Смесете ги много добре, с помощта на ръцете си.

3. Готовата смес поставете в тиквата.

4. Поставете тиквата в тенджера под налягане или във фурна и печете, докато омекне.

5. В отделен съд запържете лука, докато покафенее. Изсипете пилешкия бульон и оставете да къкри.

6. В купа смесете 2 супени лъжици царевично нишесте с малко вода и го прибавете към пилешкия бульон, за да се сгъсти.

7. Сервирайте тиквата, като поливате обилно с приготвения сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта