Пшенични сечуански спагети с патладжан
Лесно | Порции 3
| Видяна: 2910
Вегетариански спагети със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г патладжан, нарязан на резени, а всеки резен на тънки ленти
- половин жълта чушка камба, на кубчета
- 2 листа зеле наба, нарязано
- 1 малка глава лук, нарязана
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- ¼ чаша оризово вино
- половин чаша вода
- ¼ чаша сос хойсин
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. сусамово олио
- 200 г китайски пшенични спагети
- 2 стръка зелен лук, нарязан
- 1 ч.л. бял сусам
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите според инструкциите на опаковката.
2. Загрейте олиото, сложете чесъна и джинджифила и пържете, докато станат прозрачни. Добавете патладжана и сипете виното и водата.
3. Покрийте тигана уок с капак и оставете на котлона за 5 минути на средна температура.
4. Добавете зелето напа, пържете 5 минути без капак.
5. Сервирайте върху спагетите, поръсете със зелен лук и сусам.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, джинджифил, зелен лук, китайски спагети, китайско зеле, лук, олио, оризово вино мирин, патладжан, соев сос, сос хойсин, сусамово олио, чесън, чушка камба
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ