Прясна салата с месо, яйца и сирене за лека вечеря
Свежи зеленчуци с варено яйце, риба, колбас, кашкавал и сирене ни наяждат през лятото.
Необходими продукти:
- 2 големи розови домата
- 2 краставици
- 1 чушка
- 2 сварени яйца
- връзка магданоз
- 4 стръка презен лук
- 4 стръка пресен чесън
- 4 с.л. доматено пюре
- 100 грама кашкавал
- 200 грама бяло сирене
- мариновани малки рибки или рибки от консерва
- колбас (какъвто имате в хладилника – шунка, бекон, прошуто, салам, луканка)
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
1. Добре измийте зеленчуците, обелете краставиците и доматите и ги нарежете както следва – краставицата на полумесеци, доматите – на хапки, чушката – на лентички, магданоза, лука и чесъна – на ситно. Смесете всичко в голяма купа, където с лекота ще можете да разбърквате.
2. Нарежете кашкавала на малки кубчета и го добавете към флората. Овкусете салатата първо със сол и след това със зехтин, добавете доматеното пюре, размесете добре и прехвърлете в две чинии.
3. Гранирайте отстрани с парчета сирене, рибки и месо по избор. Накрая рендосайте по едно варено яйце върху зеленчуците.
* Ако смятате, че ще се наядете с тази салата, опитайте се да заместите вечерята си с нея. Хем ще хапнете нещо леко и здравословно, хем гарантирано няма да останете гладни.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ