Регистрация

Профитероли с дулсе де лече

Профитероли с дулсе де лече
Средно   |   Порции 50-70 броя   |   Видяна: 1304

Еклери с крем от кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 100 г масло
  • 4 яйца
  • 200 мл вода
  • 1 малка консерва дулсе де лече (или кондензирано мляко)

Начин на приготвяне:

1. Водата изсипете в касерола и подгрейте на умерен огън. Щом започне да се постопля, добавете в няе маслото, нарязано на кубчета и бъркайте с дървена шпатула докато не се разтопи.

2. На бавни интервали вкарвайте брашното докато се получи смес, която се отлепя от стените на съда. Махнете от котлона, и едно по едно добавете яйцата, като бъркате непрестанно.

3. Застелете тава с хартия за печене, а още топлата смес пресипете в пош.

4. Оформете профитероли (кръгли еклери) с отстояние един от друг и печете на 170 градуса до готовност - около 15 минути.

5. Оставете еклерчетата да се охладят.

6. Напълнете поша с дулсе де лече или обикновено кондензирано мляко. Разрязвайте през среда и не докрай всяко профитеролче и шприцовайте в него от сладкия крем.

7. По желание на финала поръсете с пудра захр през цедка.

* Можете да си направите дулсе де лече като поставите неотворена кутия кондензирано мляко във вода и варите на умерен огън за 3 часа. Ако ще го правите, по-добре си "сгответе" няколко консерви, за да имате и за друг път.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта