Профитероли с дулсе де лече
Еклери с крем от кондензирано мляко.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. брашно
- 100 г масло
- 4 яйца
- 200 мл вода
- 1 малка консерва дулсе де лече (или кондензирано мляко)
Начин на приготвяне:
1. Водата изсипете в касерола и подгрейте на умерен огън. Щом започне да се постопля, добавете в няе маслото, нарязано на кубчета и бъркайте с дървена шпатула докато не се разтопи.
2. На бавни интервали вкарвайте брашното докато се получи смес, която се отлепя от стените на съда. Махнете от котлона, и едно по едно добавете яйцата, като бъркате непрестанно.
3. Застелете тава с хартия за печене, а още топлата смес пресипете в пош.
4. Оформете профитероли (кръгли еклери) с отстояние един от друг и печете на 170 градуса до готовност - около 15 минути.
5. Оставете еклерчетата да се охладят.
6. Напълнете поша с дулсе де лече или обикновено кондензирано мляко. Разрязвайте през среда и не докрай всяко профитеролче и шприцовайте в него от сладкия крем.
7. По желание на финала поръсете с пудра захр през цедка.
* Можете да си направите дулсе де лече като поставите неотворена кутия кондензирано мляко във вода и варите на умерен огън за 3 часа. Ако ще го правите, по-добре си "сгответе" няколко консерви, за да имате и за друг път.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ