Пролетни печени зеленчуци за прочистване
Постно и здравословно ястие с печени картофи, гулия, домати и маслини.
Бон Апети
Излъчен на 21.03.2017
Продължаваме пролетната диета с вкусна рецепта за кореноплодни зеленчуци на фурна. За целта измиваме добре и режем на шайби картофи и гулия - позната още като земна ябълка. Наситняваме чесън и салвия, смесваме ги със зехтин, сол и пипер и с този дресинг овкусяваме кръгчетата, преди да влязат във фурната за половин час. След 30 минути добавяме в тавата и шайби лимон с много добре почистена кора и оставяме всичко да се допече за още 20 минути. Ако сложим лимона по-рано, ще стане прекалено горчив от термичната обработка.
Когато извадим изпечените зеленчуци, ги пресипваме в салатиера и добавяме разполовени чери доматчета и кръгчета маслини без костилка. Малко магданоз за изящество и храната е готова за сервиране. Тя може да бъде диетично постно основно ястие или пък гарнитура към някакво месо. Сами преценете и се насладете на семпъл и приятен вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ