Принцеси с луканка, кашкавал и масло
Препечени филийки със суджук, кашкавалена коричка и зеленчукова украса.
Необходими продукти:
- 9 филии хляб
- 300 грама луканка или суджук
- 300 грама кашкавал
- 100 грама масло
- чубрица
- чили на прах (по желание)
- кимион
За украсата:
- можете да сложите каквито ви хрумне зеленчуци
- 1 домат
- 2 варени яйца
- 18 кръгчета краставица
- 3 маслини без костилка
Начин на приготвяне:
1. Застелете тава с хартиено фолио за печене и на нея подредете филийките.
2. Намажете всяка с част от разтопеното масло.
3. Нарежете луканката или суджука на тънки резени и след това ги разделете на две по ширина. Така ще се отхапват по-лесно и сандвича няма да се разпарчетосва докато го ядете. Подредете луканката по филийките.
4. Нарежете кашкавала на ленти и го сложете върху суджука. Отгоре поръсете с чили на прах, кимион и чубрица. За предпочитане е нарязан на тънко кашкавал пред рендосания, защото се разстила по-равномерно.
5. Украсете сандвича с подръчни продукти от хладилника. В случая на снимката аз сложих варено яйце, домат, краставица и маслинки, но вие можете да се развихрите и доста повече или пък да изпечете домашните си принцеси без излишна претруфеност.
6. Печете в средата на фурна на 200 градуса до готовност. Ако не я загрявате предварително, ще отнеме около 20-тина минути. Не увеличавайте много огъня, защото кашкавалът прегаря, особено ако върху него няма зеленчуци.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ