Постни бисквити с бадеми, кокос и шоколад
Безглутенови сладки с бадемово брашно и кокосово масло.
Бон Апети
Излъчен на 14.03.2017
Ето рецепта за вкусни и полезни сладки без глутен и без животински продукти, в които има много ядки, аромат на ванилия, кокос и канела и сладък кленов сироп. Това е десерт без брашно, за който смиламе в блендер бадеми и ги смесваме с накълцани орехи. Ето с какво заместваме пшеничното или царевичното брашно.
Следва да смесим кленов сироп с кокосова захар и разтопено кокосово масло, а в друга купа да миксираме наситнените ядки с черен или вегански натрошен шоколад, ванилия, канела и малко сол за регулиране на вкуса. После обединяваме течните и сухите съставки и имаме готова смес за вегетариански бисквити. Оформяме от нея курабийките, охлаждаме ги за половин час, за да не се разтекат и после печем за 12 минути.
Ето сладкишчета, подходящи за хора на безглутенова диета, постещи, вегетарианци и вегани, както и хрумка за едни различни и вкусни бисквити за десерт за Бъдни вечер. Изберете своя повод и си ги направете - не е сложно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ