Постна торта с кашу и ягоди
Сладоледена торта с ягоди и банани, кашу и фурми и кокосово масло.
Бон Апети
Излъчен на 03.08.2017
Торта от сладолед или сладоледена торта - това показват Лора и Стоян, като приветстват лятото със студен десерт, комбинирал в себе си аромата на ягоди и банани, плътността на смляно сурово кашу и лепкавостта на фурми. Това е сладкиш без животински продукти, но водещите предупреждават, че въпреки веганската същност на десерта, той е доста калоричен. Разбира се, правим компромис с количеството калории в името на добрия вкус, защото знаем, че всяка сладост си има цена.
Плодовата сладоледена торта от тази рецепта е на два пласта, които контрастират взаимно с цвета си и се допълват от вкусовите си качества. За основа правим блат от кашу с плодове и кокосово мляко и масло. За целта ядките сурово кашу трябва да престоят накиснати във вода за поне 8 часа. След това се пюрират в блендер с кокосовото мляко. В същата купа после смиламе кокосово масло с банан, фурми и ванилия. Смесваме двете пюрета, изиспваме във формичка за торта и замразяваме във фризер за 3 часа.
Когато основата е добре втвърдена, правим и следващия пласт. Пак взимаме блендера, в чиято купа заедно влизат замразени боровинки, ягоди, банан, фурми и кокосово мляко. Бръмваме ги докато стане гладък сироп и заливаме с него основата. Прибираме обратно докато се втвърди, а след това украсяваме с резени свежи ягоди. Тази торта се съхранява само във фризер - помнете това. И не забравяйте да й се насладите и да се похвалите пред семейство и прятели каква вкусотия сте сготвили.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ