Регистрация

Постен ориз с домати и чушки



Постен ориз с домати и чушки
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4040

Ориз на фурна със зеленчуци и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.03.2018

Нещо като ризото по нашенски правят Лора и Стоян, защото започват приготвянето на постен ориз типично за италианското ястие и след това го завършват по български - със зеленчуци и на фурна. Рецептата е без животински продукти, а крайният резултат е добра идея за леко основно ястие.

В сгорещен зехтин се запържват леко наситнени лук и чесън. Изсипва се суровият ориз и се готви няколко минути, като се разбърква, за да се намаслят зърната добре. Налива се бяло вино и се оставя докато се абсорбира. После се добавят наситнени червени печени чушки и домати от консерва. Подправя се със сол и пипер.

Тиганът или касеролата, в която е готвено ястието дотук, се похлупва с капак и се мести в предварително загрятата фурна за 20 минути. Поръсва се с наситнени маслини и магданоз. След това оризът е готов. Можете да го сервирате с някоя мръвка, ако ви се вижда прекалено постничко.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта