Портокалов сос за месо и палачинки
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 3764
Дип с портокали за заливка на печени и пържени меса или овкусяване на закуски.
Необходими продукти:
- 1 портокал
- 1 с.л. брашно
- 20 грама масло
Начин на приготвяне
1. Разтопете маслото на слаб огън докато стане напълно течно.
2. През това време изцедете лимоновия сок и щом животинската мазнина се втечни, изсипете сока в нея. Разбърквайте известно време и след това оставете да кипне.
3. Щом заври, добавете брашното и мешайте докато сместа стане напълно гладка и хомогенна.
4. Залейте с така приготвения дип печени и пържени меса, плодове и зеленчуци или използвайте за потапяне на гофрети и палачинки.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ