Плосък хляб с яйчена заливка, кашкавал и зеленчуци
Омлет с лаваш и зеленчуци.
Закуска или обяд с яйца и хляб под формата на омлет - това е рецептата, която предлага Ольга Луну Plus за омлет с хляб, домати, кашкавал и пресен лук, която можете да сготвите за по-малко от половин час, за да се насладите на вкусно и питателно хяпване.
Яйцата се чукват в купа, овкусяват се със сол и пипер, подправка по избор (босилек, риган, провансалски подправки, лют пипер), налива се мляко и се разбърква. Рендосва се жълто сирене в сместа и се бърка. За хляб можете да използвате всякакви идеи - лаваш, арабски питки, дори точени кори за баница или готова юфка. Просто нарежете на правоъгълници.
В тиган се сгорещява съвсем малко мазнинка. Хлябът се суши в нея и се залива с яйчената смес. Добавят се домати и се оставя под капак за 10-тина минути докато се сготви. После се поръсва с пресен лук (може синьо или бяло сирене) и се сервира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ