Регистрация

Пищен омлет асорти с два вида месо

Пищен омлет асорти с два вида месо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2465

Дебел омлет с бекон, шунка, кашкавал, гъби, царевица и пресни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • щипка сода
  • 70 г шунка
  • 70 г бекон
  • 100 г кашкавал
  • няколко гъби от буркан или консерва
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • 4 листенца пресен босилек
  • 2 с.л. сладка царевица
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

* Омлетът на мама Пулар е емблматично основно за абатство Мон-Сен-Мишел. Точната рецепта не се знае, а най-голямата тайна са местните подправки, които се добавят. Тази рецепта е изпратена от туристка, която се влюбва в омлета и многократно опитва да си го сготви вкъщи. Снимката е на оригиналния омлет, но Аби гарантира, че се е доближила доста до истината.

1. Разбийте яйцата с щипката сода и добавете сол, червен и черен пипер, като имате предвид, че повторно ще се сложат и в плънката.

2. Нарежете си предварително шунката, гъбите и кашкавала на кубчета, но не ги смесвайте.

3. Бекона (ако е на слайсове) нарежете на по-големи и тънки парчета.

4. Нарежете и смесете пресния лук, пресния чесън и босилековите листенца.

5. Отцедете царевицата. 

6. Сгорещете зехтина в тиган и излейте яйцата.

7. Щом бордът стане златен, внимателно с голяма шпатула обърнете омлета. Сега работете особено бързо, за да не загори.

8. Посипете първо с гъбите, после с двата вида месо и царевицата. Оставете да се готви една минута.

9. Поръсете с лука, чесъна и босилека, сложете отново сол и пипер на вкус и накрая посипете кашкавалените кубчета.

10. Захлупете и извадете. Когато опитате, ще разберете защо такъв е редът на добавяне на продуктите.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта