Пица с основа от тортила
Средно | Порции 3
| Видяна: 4146
Бърз обяд с морски дарове.
Необходими продукти:
- 3 брашнени тортили (15 см диаметър)
- 1 консерва розова сьомга или риба тон (170 г)
- 6 сурови кралски скариди
- 1 с.л. ситно нарязан лук
- много листа кориандър, едро нарязан
- 2 пълни с.л. майонеза
- 3 резена сирене
- бял пипер
- сол
- чили на прах
Начин на приготвяне:
1. Изсипете течността от консервата с рибата (можете да я заделите за направата на паста карбонара или нещо друго).
2. Прибавете лука, кориандъра, майонезата и щедро количество бял пипер.
3. Смесете и разпределете върху 3-те тортили.
4. Нарежете скаридите на малки хапки и овкусете с малко сол и пипер, поставете ги върху рибата. Поръсете с чили на прах и сложете сиренето върху топинга.
5. Печете в предварително загрята фурна на 200ºС за 10 мин.
6. Украсете с още кориандър и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ