Пилешки крилца Терияки
Хрупкави пилешки крилца по японски.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца
- 1 бутилка сос Терияки
- малко соев сос
- зелен лук за гарнитура
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешките крилца и соса Терияки в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.
2. Загрейте фурната до 200°C. Намажете с олио тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата с маринатата в тигана и полейте със соев сос. Не използвайте много соев сос, тъй като сосът „Терияки“ също е солен.
3. Печете на 200°C за около 1,5 ч., като обръщате крилцата на всеки 10-15 мин. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 мин. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата по-често, за да не загорят. Гответе, докато крилцата станат готови.
4. За гарнитура можете да използвате зеления лук. Можете да гарнирате и с печено сусамово семе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ