Регистрация

Пилешки гювеч с гъби, картофи и зеленчуци

Пилешки гювеч с гъби, картофи и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1549

Семейна вечеря от пилешко с картофи, гъби, чушки, лук, моркови, чесън и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 морков
  • 1 голяма глава лук
  • 250 г пресни печурки или друг вид гъби по избор (неконсервирани)
  • 800 г картофи
  • 1 червена сладка чушка
  • 600 г пилешко филе
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. соев сос

За овкусяване:

  • 4 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 2/3 ч.л. черен пипер
  • 1,5 ч.л. суха подправка по избор (изберете между босилек, риган или мащерка)
  • 100 мл зехтин или друга растителна мазнина, която може да премине термична обработка
  • пресни листа копър и/или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на хапки, прехвърлете в купа, залейте със соевия сос и разбъркайте. Хапките не трябва да са малки - колкото нормална хапка. Оставете настрана.

2. Лука нарежете на полумесеци и изсипете при пилешкото. Гъбите нарежете на половини или четвъртини - зависи от големината им. Морковите също нарежете на полумесеци и добавете. Чушката нарежете на тънки лентички и прибавете.

3. Наситнете чесъна и изсипете при останалите продукти. Чак на финала на рязането се заемете с картофите, за да не потъмнеят. Обелете, разполовете и след това превърнете в полумесеци. Изсипете в купата.

4. Смесете в купичка горчицата със солта, пипра, лютия пипер и зехтина. Разбъркайте хубаво, залейте продуктите и размешайте добре.

5. Прехвърлете гювеча в тава. Покрийте с фолио или сложете плътен капак. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. След това махнете капака или фолиото и допечете за още 10 минути.

6. След изваждане поръсете с пресни листенца копър и/или магданоз и разпределете в порции.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта