Пилешки гърди с мед и чесън
Мариновано печено пилешко с медена коричка.
Необходими продукти:
- 2 бр. пилешки гърди - без кожа и кости
- 1 с.л. мед - за предпочитане захаросан
- 2 малки скилидки чесън, счукан
- 1 – 2 ч.л. соев сос
- 50 мл бяло вино
- Сол (по желание – соевият сос е солен)
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесваме меда, счукания чесън, соевия сос, по желание сол, черен пипер на вкус и виното много добре. Измиваме гърдите и ги изтъняваме леко с чукче, ако са прекалено дебели. Слагаме ги в малка тавичка за печене, например в йенска тенджера и покриваме хубаво с маринатата. Оставяме в хладилника за няколко часа, най-добре за през нощта. Изпичаме във фурната на 200ºС до готовност. Може да се изпекат и на скара, но тогава е по-добре да се изтънят повече с чукче за месо, преди да се мариноват.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ