Регистрация

Пилешки бутчета с бейби картофи



Пилешки бутчета с бейби картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2137

Печени парти бутчета с картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.01.2018

Вечната класика за пиле с картофи в една различна, лесна и бърза за приготвяне интерпретация правят Лора и Стоян, като избират само долни пилешки бутчета и малки картофи с кожичка, които могат да се заменят с бейби картофи. Приготвят традиционна манджа, но показват как се дупят картофи и добавят малко морков и подправки, за да бъде ястието и една идея по-различно. Ето как:

Капачетата на бутчетата се махат, морковът се нарязва на малки кубчета, картофите се измиват добре и се разполовяват без да се маха кожичката, чесънът се намачква, а дръжките на магданоза се наситняват. Всичко се смесва в купа и се овкусява с риган, сол, червен и черен пипер. Залива се със зехтин и се разбърква добре. В намаслена тава се редят картофите с разреза надолу. Върху тях се подпреждат и бутчетата, а след това в тавата внимателно се налива бяло вино.

Благоуханната пилешка манджа се пече на 180 градуса за 40-50 минути, а след това е готова за сервиране. По желание можете да поръсите с листенцата на магданоза или да поднесете картофите с лъжичка заквасена сметана.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта