Пилешки бутчета с бейби картофи
Печени парти бутчета с картофи и моркови.
Бон Апети
Излъчен на 04.01.2018
Вечната класика за пиле с картофи в една различна, лесна и бърза за приготвяне интерпретация правят Лора и Стоян, като избират само долни пилешки бутчета и малки картофи с кожичка, които могат да се заменят с бейби картофи. Приготвят традиционна манджа, но показват как се дупят картофи и добавят малко морков и подправки, за да бъде ястието и една идея по-различно. Ето как:
Капачетата на бутчетата се махат, морковът се нарязва на малки кубчета, картофите се измиват добре и се разполовяват без да се маха кожичката, чесънът се намачква, а дръжките на магданоза се наситняват. Всичко се смесва в купа и се овкусява с риган, сол, червен и черен пипер. Залива се със зехтин и се разбърква добре. В намаслена тава се редят картофите с разреза надолу. Върху тях се подпреждат и бутчетата, а след това в тавата внимателно се налива бяло вино.
Благоуханната пилешка манджа се пече на 180 градуса за 40-50 минути, а след това е готова за сервиране. По желание можете да поръсите с листенцата на магданоза или да поднесете картофите с лъжичка заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ