Пилешка супа с ньоки
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 2995
Супа с пилешко, картофи и целина.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. пилешки гърди, сварени и нарязани на кубчета
- 4 с.л. масло
- 4 с.л. брашно
- 1 л равни части сметана и мляко
- 1 консерва или направен от сухо блокче (400 г) пилешки бульон
- ½ ч.ч. целина, фино нарязана
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 ч.ч. моркови, фино настъргани
- 1 ч.ч. лук, фино нарязан
- 1 ч.ч. пресен спанак, едро нарязан
- 1 с.л. зехтин Еxtra virgin
- ½ ч.л. мащерка
- ½ ч.л. магданоз
- пресен пармезан, настърган - по желание
- 450 г картофени ньоки
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте лука и чесъна в маслото и когато лукът стане полупрозрачен, прибавете брашното. Разбъркайте за около мин. и прибавете сметаната и млякото.
2. Сварете ньоките според упътването на опаковката.
3. Прибавете морковите, целината и пилешкото при брашнения сос.
4. Когато сосът се сгъсти, налейте пилешкия бульон.
5. Щом се сгъсти отново, прибавете сварените ньоки, спанака и подправките.
6. Поднесете топло.
Най-важните съставки
брашно, зехтин Extra Virgin, лук, магданоз, масло, мащерка, мляко, моркови, ньоки, пармезан, пилешки бульон, пилешки гърди, сметана, спанак, целина, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ